Lichtgewicht Rolstoel Litec 2G (13,8 kg) | 4065995018771 | Drive

Lichtgewicht rolstoel
De rolstoel Litec 2G is met 9 kg (zonder wielen en voetsteunen) een zeer wendbare lichtgewicht rolstoel. Om deze zo comfortabel mogelijk te maken is deze rolstoel uitgevoerd met een gepolsterde rugleuning en zitting. De Litec 2G heeft een kruisframe en is hierdoor makkelijk inklapbaar door de zitting omhoog te halen. Standaard uitgevoerd met 24″ massieve Quick Release achterwielen.

Redenen om te kiezen voor de Rolstoel Litec 2G (13,8 kg):
Verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes
Lichtgewicht (13,8 kg)
Quick release achterwielen (eenvoudig te demonteren)
Beensteunen zijn in 6 stappen verstelbaar
Gecertificeerd naar de ISO 7176-19 Crashtest

Verschillende zitbreedtes
Voor een comfortabele zit is het belangrijk om de juiste zitbreedte te kiezen. De rolstoel Litec is verkrijgbaar met een zitbreedte van 46 cm (standaard) en 50 cm (extra breed). Om de juiste zitbreedte te kiezen, advisren wij om de heupbreedte (zittend) van de gebruiker op te meten en hier ±4 cm bij op te tellen. Vervolgens kiest u de zitbreedte die hier het dichtst bij in de buurt komt. De marge van ±4 cm zorgt ervoor dat de gebruiker ook met bijvoorbeeld een winterjas aan nog voldoende bewegingsruimte heeft.
Quick Release achterwielen
De rolstoel Litec 2G is voorzien van 24″ massieve achterwielen. Hierdoor komt u nooit met een lekke band te staan. Door het Quick Release systeem kunt u de wielen met een simpele handeling afnemen. Ideaal voor transport.
Verstelbare beensteunen
Naast de zitbreedte zijn ook de beensteunen een belangrijk onderdeel voor het creëren van een comfortabele en goede zithouding. De beensteunen van de rolstoel Litec 2G zijn verstelbaar in 6 stappen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen met de meegeleverde inbussleutel.
Gecertificeerd naar de ISO 7176-19 Crashtest
Wanneer de gebruiker tijdens een autorit in de rolstoel moet blijven zitten, dient de rolstoel sterk genoeg te zijn om tijdens de rit én bij een ongeval de passagier op zijn plaats te houden. Een rolstoel wordt als veilig beschouwd als hij aan de eisen uit norm ISO 7176-19 voldoet. De rolstoel Litec 2G is uitgebreid getest en voldoet aan deze veiligheidseisen.
Hoe wordt wordt de rolstoel Litec 2G geleverd?
De lichtgewicht rolstoel Litec 2G wordt gratis en voorgemonteerd bij u thuisbezorgd. Wanneer u de rolstoel uit de doos haalt hoeft u alleen nog de voetsteunen in het frame te klikken. De rolstoel is dan klaar voor gebruik.
De rolstoel Litec 2G wordt op internet ook aangeboden onder de naam ‘rolstoel Jacqueline’. Dit is exact dezelfde rolstoel.

Prijs:  278.00  (klik hier voor meer informatie